Internationaal

In Nederland is inmiddels een groot tekort ontstaan aan arbeiders in de oude ambachten, de techneuten. Het aantal mensen dat een technische opleiding afrond, vult maar de helt van het aantal dat we nodig hebben in deze sectoren. En door de toenemende vergrijzing wordt het al steeds moeilijker om arbeiders te vinden.

Nederland is zo gefocust op het zijn van een kennisland dat het lijkt alsof we vergeten zijn, dat we ook mensen nodig hebben om die kennis om te zetten in daden waardoor ze bruikbaar worden. De opleidingen in de metaal-sector zijn minimaal. Deze opleidingen zijn over het algemeen MBO-opleidingen, waarin je niet zo baan-zeker bent als in een HBO-opleiding, en zijn daarom niet erg geliefd. Nederland heeft op een aantal vlakken een sterke positie, hightech hoort daar zeker bij. En die positie moeten we zien te behouden. Maar als er een schrijnend tekort is aan mensen in die technische sector, hoe kunnen we die positie dan behouden?

Een goede oplossing om dit probleem op te lossen is het aantrekken van werknemers uit andere landen of regio's, waar er wél veel opleidingen zijn in de technische sector. Van deze oplossing wordt ook al volop gebruik gemaakt. 1 op de 4 werkgevers wereldwijd haalt al werknemers uit het buitenland vanwege het tekort in eigen land.

Belemmeringen over de grenzen
De juridische en visa-vereisten en taalbarrières lijken problemen te vormen voor het werven in andere landen. Maar de meerderheid van werkgevers in Europa die over de grenzen naar medewerkers op zoek gaat ervaart nauwelijks obstakels. Binnen Europa zijn er door de migratie-vriendelijke open-grenzen-politiek zeer weinig problemen en worden er over het algemeen nauwelijks financiële of culturele barrières ervaren. Taalbarrières worden na verloop van tijd wel steeds kleiner, door het verblijven in een ander land wordt de basiscommunicatie van de Nederlandse taal meestal snel genoeg opgepakt. En meestal is het noodzakelijk voor een buitenlander om op z'n minst Engels of Duits te beheersen, waarin ze zich ook prima verstaanbaar kunnen maken.

Weiterlesen...

Contact

Hoofdkantoor

International Recruiters
Watermanstraat 64
7324 AK Apeldoorn
Nederland

Telefoon:    +31 552000165
Mobile:    +31 614246527
Fax:    +31 847138966

E-mail: info@internationalrecruiters.nl

Locale Kantoren

Zuid-Europa
Oost-Europa
Azië

Certificaten


logo2

LOGOflex

LogoNEN

Kies uw taal